Svar på frågor

Hejsan! Jag fick en kommentar som jag tänkte svara på i ett inlägg igen, ifall det är någon annan som funderar på att göra ett utbyte och också undrar detta. :)
 

 
Hej igen! nu har jag nästan helt bestämt mig för att åka, men jag har några fler frågor. :) 
Hur gjorde du med skolan innan du åkte och nu när du kommer tillbaka? jag ska börja 2an nästa år och det är då jag isåfall åker. 
- Hej igen! Jag bestämde mig för att åka efter första året i gymnasiet. Jag frågade min skola ifall dom kunde säkra en plats till mig för när jag kommer hem igen från utbytet, och det kunde dom, så jag är tillbaka i samma skola igen, och på samma program. Sedan räknas inte utbytesåret in i det svenska skolsystemet tyvärr, så då får man ta det året man missar när man kommer tillbaka, så i mitt fall har jag nu börjat tvåan. Men som jag alltid brukar skriva, det är sååå värt det!!

Finns det alltid någon man kan kontakta om man inte trivs?
- Du kommer att ha en lokal kontaktperson som du alltid kan kontakta. Det är deras jobb att finnas där för dig, så dom ska vara den första du kontaktar om du har problem. Sen i värsta fall kan man alltid kontakta sin organisation hemma i Sverige om det skulle vara något som krånglar till sig. Så var det i alla fall det var med mig med Explorius regler.
 
Hade ni något långt lov där man eventuellt kunde åka hem eller föräldrarna kom? 
- I dom flesta organisationerna tror jag inte att man får åka hem på lov, bara om någonting akut händer hemma i Sverige och man i såna fall får tillåtelse. Sedan kan din familj besöka dig dock. I en del organisationer är dom mer strikta med när under året din familj får hälsa på. I mitt fall fick dom inte komma förrän i slutet, men jag kände andra utbytesstudenter som åkte med andra organisationer vars familj fick tillåtelse att komma och hälsa på när som helst efter jul. Det beror alltså på din värdlandorganisations regler.
 
Får man uppleva 4 juli? 
Eftersom Explorius utbytesår är 10 månader så stannar man egentligen inte så länge, MEN om din värdfamilj är okej med det så kan man förlänga tiden i USA och då uppleva 4th of July. Jag hade några kompisar som gjorde det.
 
Och får man vara med i skolans yearbook? :) 
hoppas du ser detta. Mvh Josefine :)
- Angående skolevent och annat så som yearbook är det helt upp till skolan om man får delta. Jag tror inte det nånsin är problem med att få vara med i yearbook. Jag var med i min skolas yearbook. 

Hoppas detta besvarade dina frågor! Tack för kommentaren, jag svarar gärna så om det är något mer du undrar, eller någon annan, så är det bara att fråga på. :)
Under sommaren träffade jag förresten Vilma från Finland som gick i Shadow Ridge High School med mig...
... och Thea från Norge! Så underbart att träffa dom igen. 
 

Kommentera här: