I luv u Amerika

Hemma från ännu en dag i paradiset (skolan). Alla freshman och sophomores har haft nån sorts testing så igår och idag har varit lite random i skolan, och inte gjort så mycket heller. Jag håller på och ser filmen Young Frankenstein för tredje gången i skolan nu haha. Har man samma lärare i två ämnen och dom inte kommer på nåt annat att göra för att fylla in sina andra lektioner så blir det väl så.

Alltså åh nu så här lagom till slutet på utbytesåret så har jag börjat snacka med fler amerikaner i skolan, och få fler amerikanska vänner, vilket är lite synd nu när man håller på och ska lämna landet. Men men, man får väl hitta på nåt sätt att hålla kontakt med alla när man kommer hem sen.

Snart åker min vmamma och jag och handlar lite grejer på Target så det blir slutet på det här inlägget. 

Baj baj!
Gracie och jag under lunchen idag ahha

Stop and stare

Jag måste uttrycka hur otroligt förvirrande den här tiden är. Slutet på utbytesåret. Ena sekunden ser jag så mycket fram emot till att komma hem, medan andra så önskar jag att jag bara kunde komma tillbaka hit i augusti och gå om hela året här. Jag tittar tillbaka på allting jag gjort här och alla minnen, och allt känns som så långt borta, men samtidigt som att jag precis kom hit. 
 
Det är så sjukt, otroligt sorgligt. Jag har svårt att riktigt koncentrera mig på någonting, det är bara för mycket som går igenom tankarna hela tiden. Jag vill kunna stanna tiden lite bara och njuta av alla ögonblick bara lite lite längre. 
 
Nästa vecka träffar jag första bunten av min familj som kommer hit och besöker mig, och det känns bara så konstigt. Senaste gången jag såg min familj var på Arlanda, för nio månader sen. Haha, what?? Jag ser så himla mycket fram emot det, men det får mig att fatta att det är verkligen snart slut. Den tanken är samtidigt som en utandning av lättnad, men får mig också att vilja hålla andan. Jag vet inte om det där låter vettigt alls, men jag känner inte mig speciellt vettig just nu. 
Bild från winter break i Utah när vi åkte dit bara för att på kvällen få åka förbi och äta middag på Chick-Fil-A.

Q&A -- Bli utbytesstudent!

Hejsan! 
Jag fick en fråga i kommentarerna som jag nu tänkte svara på i ett inlägg. 
 
Hej! Jag funderar starkt på att åka på ett utbytesår till USA nästa år, men jag är lite osäker. Vad är det bästa och värsta med att vara iväg så länge, och är det något speciellt man måste tänka på? Hur mycket fickpengar hade du med? Det verkar jätteroligt att åka iväg :) Mvh Josefine
 
--- Kul att du frågar!
 Det är verkligen så sjukt mycket som skulle kunna gå under kategorin om det bästa med att åka iväg, men jag skulle nog säga att det helt enkelt är det livet du bygger upp och alla nya relationer du skapar. Sen så lär man ju sig så otroligt mycket som man inte kan lära sig genom att sitta i ett klassrum, och du växer otroligt mycket som person, vad du än går igenom och ser under ditt år. 
 Det värsta är helt ärligt något man märker senare när man väl kommer in i livet här, och det är att man måste lämna det. Det är rätt jobbigt för man vill ha kvar livet här men älskar förstås livet hemma med. Du kommer förstås att gå igenom jobbiga tider på ditt utbyte, som man inte förväntar sig alls att ska hända, men det är inte något jag skulle klassa som "det värsta", just eftersom det är något du lär dig från och säkert kommer vara tacksam över att ha gått igenom senare. Allting är så värt det i slutändan.
 Mitt tips är att bara tänka på att vara öppen med vad du än möts utav under ditt år. Var redo på att en del saker inte kommer att bli som du förväntat dig, och att du kan bli besviken. Det är okej, men bara tänk på att gå vidare från det för det är så mycket annat som är så underbart med att åka iväg och att du förmodligen också kommer att få uppleva saker du aldrig ens tänkt på eller förväntade dig. Så, var öppen!
 Om fickpengar; under sommaren jobbade jag ihop lite pengar och hade sparat en del som jag hade med mig att ha i början. Just i början speciellt kan det vara bra att ha lite mer då det är en del kostnader när man kommer in i livet. Till exempel behövde jag betala för ett hälsotest för att få vara med i skolans tennislag, en del klasser i skolan kostade lite, telefonräkningar osv. Sen så kommer event upp som homecoming och prom, och om du gör resor under året, så det beror på det med. Explorius gav ett rätt bra förslag på ett rimligt belopp att få hemifrån varje månad, vilket skulle vara emellan 1500-2000kr. Men som sagt, i början kan det vara bra att ha lite mer, då man dessutom ofta vill prova på en massa nya saker under den tiden också.
 
Till alla som funderar på att åka iväg på utbyte; om ni har chansen, gör det! Det gäller bara att vara öppen för en annan kultur, för andra människors olika sätt att göra saker osv. Öppenhet är allt det handlar om! 
Jag förstår att en del tycker det låter skrämmande att vara borta så länge som ett halvår/ett år, men tiden går verkligen så sjukt fort. I början gäller det bara att göra så mycket som möjligt med sin tid så man kommer in i livet och inte tänker för mycket på tiden och Sverige, sen så kommer tiden gå otroligt fort bara. Det är så värt det!!
Om någon annan har frågor om att vara utbytesstudent så svarar jag gärna. Bara att lämna en kommentar. :)